Compagnons de Route

WETEN MANNEN WAAROM?

Compagnons de Route wil een nest & een traject zijn voor jongens van 18 tot 99 jaar. Een reeks ontmoetingen waar jij je als man welkom voelt, je hart kan luchten over zorgen die je wellicht deelt met veel venten en bovenal kan spelen met en leren van anderen.

Het is geen les- of coachingreeks en al zeker geen therapie. Wat dan wel?

Awel! Dat bepaal jij volledig mee tijdens het gratis en vrijblijvend startmoment waar we de activiteiten, de thema’s en de praktische aspecten samen zullen bespreken. Van harte welkom!

WAAR & WANNEER?

studio cordula
Sint-Cordulastraat 3
2900 Schoten

zondag 3 november om 19:30

Wij zijn Lander (belezen boekbinder), John (passionele psychotherapeut) & Emanuel (dynamische docent), 3 mannen dus. En eerlijk: wij worstelen ook wel eens met het leven. Rond de zomertafel ontstond onder ons drie het idee om samen met andere mannen een traject te willen bewandelen. Waarom?

# Omdat de nood aan zorg bij mannen heel groot is.

# Omdat er bitter weinig noch serieus aanbod is.

# Omdat wij daarover wel wat ideeën hebben.

# Omdat we daar zelf ook behoefte aan hebben.

Maar het eigenaarschap van de ontmoetingen delen we dus van meet af aan met jou.

Het enige waar wij als drie compagnons tijdens de route over zullen waken is een veilige omgeving zodat jij en iedereen zich welkom en gehoord zal voelen in een kader van absolute gelijkwaardigheid.

PRATEN, SPELEN, BELEVEN

Op de agenda willen we graag zowel groepsgesprekken zetten als natuurbeleving en rituelen.

Onze westerse wereld heeft aan alledrie een groot tekort en dat is meer dan jammer. Welke rituelen kunnen we samen creëren? Krachtige momenten van samenzijn, van verbinden, van delen. Verbinden met onszelf, met mekaar, met die natuur. Alleen al samen koken en rond een vuur zitten – tuurlijk wel – is al een prachtig ritueel.

NOG GEEN CONCREET PROGRAMMA?


Dat programma bespreken we dus graag tijdens het ontmoetingsmoment op zondag 3 november. Wij hebben zeker al heel wat ideeën maar suggesties zijn méér dan welkom. Niets is gebeiteld in steen.

Omdat we vanuit het man-zijn vertrekken, willen we graag én actieve sessies organiseren in de natuur én een aantal gespreksessies in de studio. In de natuur denken we aan samen eten, wildplukken, spelen (lees: ravotten) en een weekend in de Ardennen. Voor de gespreksthema’s dachten we o.a. aan:

# wat betekent man-zijn voor jou
# relaties
# vaderschap
# in verbinding zijn met je gevoelens
# rouw na verlies van een naaste
# …

Maar wil jij echt eens gaan klimmen in groep, de ziel uit je lijf schreeuwen met een Haka-sessie of net iets heel meditatiefs. Shoot!

Zelf een groepsreeks organiseren in studio cordula?

hier breng je mensen samen om te leren

Het kernidee van studio cordula is dat mensen uit de regio mekaar hier ontmoeten. Heb jij een fijn idee voor een lesreeks, dan zetten wij die op de agenda.

openstudiodag # april 2023