Els Willekens

MENOPAUZECONSULENTIE & ONCOCOACHING IN SCHOTEN

De menopauze betekent voor jou niet alleen het einde van de vruchtbare periode. Omdat je hormonen een belangrijke rol spelen in diverse lichaamsprocessen, kunnen zich uiteenlopende klachten ontwikkelen als nachtelijk zweten, warmteopwellingen, stemmingswisselingen, hartkloppingen, slapeloosheid, angsten, spier- en gewrichtspijn, incontinentie, droge huid en slijmvliezen, osteoporose en gewichtstoename.

Klachten die je niet altijd herkent als behorend tot de menopauze die helaas nog te veel in de taboesfeer zit. Het idee dat je dit in stilte en alleen moet aanpakken is bijzonder jammer. Ik begeleid jou op een warme manier door je inzicht te geven in je fysieke veranderingen en samen te werken aan de lichamelijke en mentale omarming ervan.

Opnieuw met volle teugen genieten!

De gemiddelde leeftijd waarop een vrouw natuurlijk in de menopauze komt is 51 jaar. Deze kondigt zich zo’n vijftal jaren eerder onder verschillende vormen aan. Warmteopwellingen zijn wellicht het meest bekend en herkenbaar. De menopauze kan echter ook al vervroegd optreden, zelfs al voor de leeftijd van 45 jaar.

Daarnaast zijn er ook aandoeningen die de menopauze vroeger kunnen inleiden zoals auto-immuunziekten en endometriose, behandelingen zoals chemo-, anti-hormonale en radiotherapie en een ingreep waarbij de eierstokken worden weggenomen.

Ik ben er voor jou om je specifieke klachten te leren herkennen én erkennen waarna ik je via o.a. coaching, voeding, lichaamsbeweging, stressreductie en eventueel supplementen verder zal ondersteunen. Kortom: zowel op lichamelijk als op mentaal vlak werken we samen met een grote focus op jouw levenskwaliteit.

Leven en levensvreugde stoppen niet bij de menopauze.

OVER DE SESSIES

Hoe verlopen de sessies?

Tijdens een eerste consultatie die anderhalf uur duurt, brengen we samen je klachten in kaart, bekijken we welke klachten je dagelijkse activiteiten het meeste hinderen en evalueren we hoe je daarin het beste wordt ondersteund. Opvolgconsulten duren een uur. Samen bekijken we waar je voldoende ondersteuning ervaart en vooral waar er verder kan worden bijgestuurd. Indien nodig verwijs ik je door naar een arts voor bijkomende begeleiding.

Mijn achtergrond

Ik behaalde het diploma menopauzeconsulent aan de VIVES Hogeschool te Kortrijk. Daarnaast heb ik als verpleegkundige een ervaring van meer dan 30 jaar in de oncologie.

Zelf sessies geven in studio cordula?

help mensen weer op weg

Het kernidee van zorgpraktijk studio cordula is dat mensen uit de regio mekaar hier helpen. Ben jij docent, coach of therapeut en zoek je een praktijkruimte, dan helpen wij jou op weg. Je huurt een of meerdere vaste blokken per week en geniet dan exclusief van alle ruimtes in grote stilte.