groepsles # sociale media in Schoten

#SOCIALEMEDIA

VOOR ONDERNEMERS

Emanuel Maes, docent marketing & communicatie aan de Karel de Grote Hogeschool én eigenaar van studio cordula, organiseert op 4 dinsdagavonden in januari en februari een cursus socialemediamarketing voor zelfstandigen en kmo’s in en om Schoten.

Wat werkt en wat werkt niet op sociale media? Waar zit jouw doelgroep en hoe bereik je hen? Welke boodschappen resoneren bij jouw (potentiële) klanten?

In vier heldere lessen van telkens 2 uur met extra tijd voor vragen en kennismaking neemt Emanuel je mee door de theorie én de praktijk. Geen droge materie, geen voorkennis vereist. De cursus is geen rocket science, integendeel, we werken met en voor mensen van vlees en bloed met behoeftes en problemen en nét daar zit de potentiële winst voor jouw verhaal. Op maat van de diverse aanwezigen, werken we aan een strategie, een inhoudsplan en veel goesting om dat zelf in handen te nemen.

dinsdag 16 januari 19:30 – 22:00
PLATFORMEN & DOELGROEPEN

Tijdens de eerste sessie nemen we de tijd om mekaar te leren kennen met focus op jouw vragen ivm sociale media. We onderzoeken de eigenheid van de belangrijkste socialemediakanalen, ontdekken het sociale aspect in sociale media en het belang van authenticiteit én contentcreatie. Wat nog? Concurrentie-onderzoek, de voorkennisvalkuil én het in kaart brengen van jouw doelgroep.

dinsdag 30 januari 20:00 – 22:00
DOELEN & CONTENTPLAN

Tijdens de tweede sessie leer je heel scherp je communicatiedoelen te benoemen waarna je glashelder de eigen content in kaart brengt via een heel persoonlijke vragenlijst. We ontdekken het verschil en de voor- en nadelen van organische (gratis) vs betalende content (advertising).

dinsdag 13 februari 20:00 – 22:00
CONSEQUENTE CONTENTCREATIE

Sessie drie is de creatieve sessie met op het programma: tone-of-voice en actief copywriten voor socials (captions en kernboodschap); werken met canva en creatie van een herkenbare/unieke stijl; het krachtig en correct inzetten van foto & video.

dinsdag 27 februari 20:00 – 22:00
EN NU … CONCREET

Met alle aanwezigen brainstormen we samen vanuit de theorie van de afgelopen lessen over jouw activiteit, product of merk zodat elke deelnemer met een notitieboekje vol concrete ideeën aan de slag kan. We focussen op haalbaarheid, effectiviteit en zinvolheid en nemen je huidige of toekomstige kanalen onder de loep. Eigen en logische hashtags, de naam van je accounts, je 3 à 4 contentcategorieën, …

#INSCHRIJVEN

De sessies bieden bewust maar plaats aan 12 deelnemers (nog 9 plaatsen beschikbaar), we werken immers op maat en persoonlijk. Snel zijn is dus echt wel de #marketingboodschap. Inschrijven doe je simpelweg via een mailtje aan:

Emanuel contacteert je dan eerst even telefonisch om al te polsen naar wat jij specifiek wilt bijleren, geef je telefoonnummer dus mee in jouw mailtje. Je ontvangt ruim voor de eerste sessie een factuurtje, na betaling is je deelname verzekerd.

# 4 sessies – 1 persoon : 400 euro ex. btw
# 4 sessies – 2 personen : 700 euro ex. btw (samen op 1 factuur)

Zelf een lesreeks organiseren in studio cordula?

hier breng je mensen samen om te leren

Het kernidee van studio cordula is dat mensen uit de regio mekaar hier ontmoeten. Heb jij een fijn idee voor een lesreeks, dan zetten wij die op de agenda.

openstudiodag # april 2023