John Sedzicki

PSYCHOTHERAPIE & EMDR IN SCHOTEN

Soms zit je niet lekker in je vel, voel je zoveel vanbinnen waar je geen passende antwoorden op hebt, … dan wil ik je graag helpen. Ik geef zowel begeleiding aan kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar als gezinnen en volwassenen (individueel en/of koppels). We bouwen een relatie uit die gebaseerd is op empathie, echtheid en respect. Aanvaarding zoals jij bent, een oprecht luisterend oor en inleving in de leefwereld staan centraal.

Ik bied ook EMDR-therapie aan: herinneringen met een zware emotionele lading en negatieve cognitie ontladen, zodat ze nieuwe betekenis kunnen krijgen plus tools om situaties veel beter aan te kunnen.

Tot slot kan je bij mij ook terecht voor studiebegeleiding op maat van je kind. Effectieve begeleiding met succes! Vanuit mijn ervaringen in het onderwijs in combinatie met therapeutische en coachende inzichten zorgen we ervoor dat jouw kind zijn studiemethode en motivatie vindt!

Het belangrijkst blijft: wat er ook is, het mag er zijn.

OVER DE SESSIES

voor volwassenen

Elk mens heeft zijn specifieke verhaal. Het is dat verhaal dat mij telkens opnieuw intrigeert. Je kan zowel individueel als met je partner of andere belangrijke personen bij mij terecht. Soms krijg je te maken met gebeurtenissen die een enorme verandering in je leven brengen: depressie, burn-out, relationele problemen, verlies, echtscheiding … Dit gaat gepaard met heel veel gevoelens. Ik sta samen met jou stil bij wat er voor zorgt dat jij met dit soort gevoelens wordt geconfronteerd. Door hier tijd, ruimte en adem aan te geven, kijken we op welke manier we het vastgelopen proces terug in beweging kunnen krijgen. ik ga samen met jou op zoek naar andere en nieuwe manieren om met je situatie om te gaan.

voor kinderen en jongeren

Kinderen en jongeren praten vaak makkelijker via spel en creatieve werkvormen (schilderen, zandspel, tekenen,…). Via spel ontstaat er ruimte waarbij kinderen kunnen uiten waarmee ze zitten en wat hun noden en behoeften zijn. Het creatief aspect wordt gebruikt als middel om tot een gesprek te komen. Je kind krijgt een plek waarbij het zich geborgen voelt en kan ventileren. Samen bouwen we een brug tussen het waarneembaar gedrag en de innerlijke beleving. Ik ben voorstander van een multidisciplinaire aanpak. Samenwerking met de school is een belangrijke pijler waardoor we voor jouw kind zorg op maat kunnen aanbieden. Observaties op school (tijdens de speeltijd, in de klas) en indien gewenst observatie in de huiselijke sfeer behoren ook tot mijn begeleiding en ondersteuning. Ik ga samen met het kind op zoek naar coping strategieën zodat er weer veerkracht en weerbaarheid ontstaat. De ouders blijven de experts in heel de begeleiding. Om het gezin te ondersteunen ga ik jullie zoveel mogelijk handvatten aanbieden waardoor er bij het opvoeden terug plezierbeleving en zelfvertrouwen komt.

Zelf sessies geven in studio cordula?

help mensen weer op weg

Het kernidee van zorgpraktijk studio cordula is dat mensen uit de regio mekaar hier helpen. Ben jij docent, coach of therapeut en zoek je een praktijkruimte, dan helpen wij jou op weg. Je huurt een of meerdere vaste blokken per week en geniet dan exclusief van alle ruimtes in grote stilte.