Krist Nulens (vanaf 4 oktober)

PSYCHOTHERAPIE & TRAUMABEGELEIDING IN SCHOTEN

Klopt het niet voor jou?

Ben je de regie kwijt over je leven? Kost het je veel energie om goed te functioneren? Vind je dat ook je omgeving en zelfs je werk er gevolgen van ondervinden? Je kan te maken hebben met stress, burn-out, angsten. Je worstelt met een verlies, je relatie(s), je zelfbeeld. Of je zit met vragen rond je talenten of je werk. Ik vind het moedig dat je je openstelt voor een mogelijke therapie. Een therapeut kan samen met jou kijken waar je vastloopt.

Wat voor jou moeilijk gaat in je leven is vaak een weerspiegeling van blokkades in je binnenste. Daar leven soms trauma’s verder, onbewuste overtuigingen, conditioneringen, behoeftes of verlangens die onderdrukt blijven.

Je gevoel mag er zijn!

Je therapie schept ruimte voor die onderliggende blokkades. Hoe moeilijk soms ook, het is belangrijk om bij die blokkades stil te staan en te doorvoelen wat je beweegt of wat je tegenhoudt. Je gevoel mag er zijn, het heeft bestaansrecht! Als dat voor jou tastbaar wordt, verliest het gevoel zijn impact en komt er plaats voor rust en authenticiteit. Aanvaarding biedt de mogelijkheid tot groei.

OVER DE AANPAK

Wat is mijn rol als therapeut? Ik zoek naar een evenwicht tussen luisteren en motiveren. Tussen uitdagen en de nodige rust verzekeren ook. Ik geloof niet in een langdurige therapie, wel in een intensieve beginfase, waarna we de intensiteit afbouwen. Na een aantal sessies kijken we samen terug naar de afgelegde weg. Waar sta je nu? In welke richting wil je verder gaan? Ik streef ernaar dat je na verloop van tijd weer de regie over je leven in handen kan nemen en op eigen kracht verder kan.

Mijn opleiding draagt de naam ‘interactionele vormgeving’. Binnen dit kader worden er verschillende therapeutische stromingen en technieken ingezet. Ik zie ze als verschillende kunstrichtingen die elk iets moois kunnen voortbrengen. Maar mijn referentiekader staat niet centraal, wel jouw hulpvraag, wie jij bent, wat je belangrijk vindt en waar je naartoe wil, rekening houdend met jouw context. Hier wil ik jou graag bij helpen.

Ik ben Krist, 49 jaar. Ik heb 6 jaar met jongeren gewerkt. Deze en andere ervaringen hebben mij gevormd, als persoon en natuurlijk als therapeut.

Zelf sessies geven in studio cordula?

help mensen weer op weg

Het kernidee van zorgpraktijk studio cordula is dat mensen uit de regio mekaar hier helpen. Ben jij docent, coach of therapeut en zoek je een praktijkruimte, dan helpen wij jou op weg. Je huurt een of meerdere vaste blokken per week en geniet dan exclusief van alle ruimtes in grote stilte.