Tanja Smets (vanaf 26 juli)

GEBOORTEDOULA IN SCHOTEN

MASSAGES & BEHANDELINGEN TIJDENS ZWANGERSCHAP & KRAAMTIJD

Een kindje krijgen is één van de meest wonderlijke dingen in je leven. Het is een magische periode met vaak heel veel blije, gelukkige momenten, maar ook een intense en kwetsbare tijd waarin naast positieve gevoelens ook gevoelens van angst, verdriet, onzekerheid, boosheid, schuld en schaamte de kop kunnen opsteken. Mama worden is een transformerend proces, een levensveranderende ervaring, waarin je de kans krijgt om (meer dan ooit) in contact te komen met je innerlijke, vrouwelijke wijsheid en kracht.

Als geboortedoula wil ik je graag vergezellen op jouw reis van vrouw naar moeder, waarbij ik jou en je eventuele partner met veel liefde en warmte zal ondersteunen. Ik deel m’n kennis rond zwangerschap, geboorte en kraamtijd, waardoor je bewuste, geïnformeerde keuzes kan maken en voorbereid aan het geboorteproces kan starten. Tijdens de zwangerschap leren we mekaar beter kennen en bouwen we een vertrouwensband op, zodat je je tijdens de bevalling ontspannen en op je gemak voelt.

Mijn doel is om er samen voor te zorgen dat angst en onzekerheid mogen plaatsmaken voor vertrouwen en rust, dat je als mama gaat geloven in de kracht van je eigen lichaam en dat je dicht bij jezelf en je eigen keuzes kan blijven (in welke situatie dan ook). Daarnaast begeleid ik ook je partner, zodat hij/zij jouw rots in de branding kan zijn tijdens de bevalling, betrokken en zelfzeker om jou te ondersteunen en op te komen voor jullie geboortewensen.

Je bent heel erg welkom voor een kennismakingsgesprek waar we samen zullen bekijken welke ondersteuning jij nodig hebt. Ik kijk er alvast naar uit jou/jullie te ontmoeten!

JE KAN BIJ MIJ TERECHT VOOR …

I. TIJDENS DE ZWANGERSCHAP

– zwangerschapsmassage
– holistic pulsing
– stuitconsult
– bevalbehandeling
– zwangerschapscursussen: Body Ready Birth & Hypnobirthing
– losse prenatale sessies ter voorbereiding op bevalling of kraamtijd

II. TIJDENS DE KRAAMTIJD

– kraamtijdbehandelingen: postpartummassage, bengkung belly binding en yoni-steam
– c-section scar treatment
– closing the bones – sluitingsritueel – welkom mama ceremonie

VOORDELEN VAN EEN DOULABEGELEIDING

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de continue een-op-een begeleiding van een doula vele voordelen heeft, waaronder 50% minder kans op een keizersnede, 60% minder verzoeken om een epidurale verdoving en 40% minder gebruik van weeënopwekkers. Het is een waardevolle aanvulling op de medische begeleiding van je gynaecoloog of vroedvrouw. Met een doula aan je zijde wordt de kans op een positieve geboorte-ervaring aanzienlijk verhoogd, zowel voor jou, je partner als je kindje!

TERUGBETALING VIA DE MUTUALITEIT

Bij verschillende ziekenfondsen worden tussenkomsten voorzien, dat bespreek ik graag met je.

Zelf sessies geven in studio cordula?

help mensen weer op weg

Het kernidee van zorgpraktijk studio cordula is dat mensen uit de regio mekaar hier helpen. Ben jij docent, coach of therapeut en zoek je een praktijkruimte, dan helpen wij jou op weg. Je huurt een of meerdere vaste blokken per week en geniet dan exclusief van alle ruimtes in grote stilte.